2014. március 30., vasárnap

Cremes scotian.

                  

Cremes scotian

pentru cocá:
   -   750 gr fáiná
-         100 gr margariná
-         250 gr zahár
-         3 linguri de lapte  pentru stint amoniacul de sodiu
-         15 gr amoniac de sodiu { salalkali }
-         1 pic de sare
-         Smíntíná grasá cítá cuprinde pentru a obtien o cocá molcutá

pentru cremá:
    -  1 l lapte
-         5 ouá
-         4 linguri mari de fáiná
-         6 linguri mari de zahár
-         3 plicuri vanilie

glazurá:
   - 100 gr. cicoclatá menaj
   - 50 gr.  margariná
-         3 linguri lapte

 Mod de preparare
            coca:   -punem fáina pe masa de lucru si o frecám ín  palme cu margarina, stingem amoniacul de sodiu cu 3 linguri de lapte fierbinte,  íl adáugám si  cele 2 ouá , smítíná cítá ea, apoi frámíntám o cocá molcutá, o ímpártim ín 3 párti si o coacem pe fundul de la tavá  bine  unsá  cu unt,,
         - coacem foi albe, adicá circa 5 minute le vom coace la foc potrivit,, sá avem grijá sá nu se coloreze folie, dar sá nu rámíná nici crude , sá avem grijá de foi cá sínt ff fragede si se rup
  crema:
         -vom  freca gálbenusurile de ou cu zahárul si vanilia , adáugám laptele si fáina si dám la foc, íncetisor, , fierbem o cremá víscoasá bine omogená, apoi íncá fierbinte usurel cu grijá , cu miscári lente adáugám albusurile bátute spumá fff tare , cu  crema obtinutá íncá caldá  umplem foile  ,,,,
       glazura:

            -cicolata menaj o topim pe baie de abur  ímpreuná cu margarina  si 3 linguri de lapte , si o aplicám peste prájitura íncá cáldutá, apoi o dám la rece mai multe ore , o feliem dupá preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése