2014. június 7., szombat

Dobos fals.

                     

”dobos” fals.

  coca:
-       500 gr. fáiná
-       200 gr. zahár pudrá
-       50 gr. unt
-       1 praf de copt
-       2 ouá
-       1 dl lapte

 crema:
-       1 litru lapte
-       150 gr. fáiná
-       5 ling. cacao olandezá
-       350 gr.zahár pudrá
-       350 gr. unt sau rama

 glazura:
-       100 gr. ciocolatá menaj
-       5 ling. lapte
-       5 ling. ulei

Modul de preparare
     coca:
        -punem pe masa de lucru fáina, o amestecám cu zahárul, sare si o frecám íntre palme cu untul, adáugám ouále si complectám cu atzíta lapte ca sá obtzinem o cocá moale, buná pentru íntins, si coacem  sase foi subtziri din ea, SÁ NU USCÁM FOILE,
    crema:
       -amestecám fáina cu cacaoa, o dizolvám cu 2 dl alpte, restul laptelui íl punem la fiert, cínd laptele dá ín clocot adáugám ín jet compozitzia de fáiná cu cacao, si fierbem un chelm bine omogen, apoi íl dám  la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul praf, cínd chelmul sa rácit íncorporám ín untul frecat spumá si frecám mai departe píná la íncorporare complectá cínd vom obtzine o cremá spumoasá mátásoasá, ímpártzim crema ín 5 párti egale, apoi umplem foile, asezám pe platoul de prájituri o foaie, peste care aplicám o parte din cremá,  repetám operatzia píná la teminarea íngredientelor, peste ultima foaie turnám glazura,
     glazura:
          -facem o baie de abur, punem un vas mare la foc cu apá ca sá clocoteascá, íntr-un vas mai mic care íncape ín vasul cu apá fierbíndá punem ciocolata ruptá ín bucátzi, uleiul si laptele si fierbem píná la topirea complectá cínd vom obtzine o cicolatá fluidá finá, apoi turnám peste ultima foaie si cu spatula nivelám peste toatá suprafatza,  apoi dám la rece cíteva ore bune, de preferat sá pregátim prájitura de seara si píná ín altá zi foile se vor ínmuia bine si totul va fi pátruns, apoi feliem dupá preferintzá si servim, O  RÁJITURÁ SIMPLÁ SI FOARTE DELICIOASÁ.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése