2017. július 9., vasárnap

Madártej szelet

Madártej szelet

Hozzávalók:
§  6 tojás fehérje
§  6 evőkanál cukor
§  6 evőkanál liszt
§  1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
§  9 tojás sárgája
§  6 evőkanál cukor
§  4 tasak vaníliás cukor
§  5 evőkanál kukoricakeményítő
§  20 dkg vaj
§  5 evőkanál porcukor 7 dl tej
A tetejére:
§  3 tojás fehérje
§  15 dkg porcukor
§  5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját egy edénybe tesszük és kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd felöntjük a tejjel és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. A vajat és a porcukrot krémesre kavarjuk és összedolgozzuk a hideg krémmel. A tésztára halmozzuk a krémet és hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét a cukorral együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött felverjük, majd a krémre halmozzuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése